Facebook Pixel

K-Citymarket ja Martinex lahjoittavat 100.000 euroa Ukrainan lapsille ja perheille

Uniikki t-paita ikonisesta Tove Janssonin Rauhanmarssi-teoksesta yksinoikeudella K-Citymarketeihin

K-Citymarket ja Martinex Oy lahjoittavat yhteensä 100.000 euroa Ukrainan lapsille ja perheille. Rauhansanomaa tuetaan K-Citymarketin ja Martinexin yhteistyössä toteuttamalla t-paidalla, jonka aiheena on Tove Janssonin ikoninen Rauhanmarssi-teos, jossa tutut Muumi-hahmot marssivat rauhan puolesta. Kyseisen kuvituksen on Tove Jansson luonut UNICEFille vuonna 1981. Jokaisesta Rauhanmarssi-paidasta K-Citymarketit ja Martinex lahjoittavat 10 euroa Suomen UNICEFin työhön Ukrainan lasten hyväksi.

Yhteinen idea Ukrainan lapsille ja heidän perheilleen suunnatusta varainhankinnasta syntyi K-Citymarketin ja Martinexin välisissä keskusteluissa parisen kuukautta sitten. Jotta yhteinen valtakunnallinen kampanja saataisiin liikkeelle, tarvittiin yksi lisenssihaltija ja yksi merkittävä jakelukumppani, joita osapuolet jo edustivat. Kampanjassa hyödynnettäisiin Rauhanmarssi-kuvitusta, jonka Tove Jansson oli jo aikoinaan luonut UNICEFille.

Hanke käynnistyi ripeästi raisiolaisen perheyrityksen, Martinexin kanssa, joka yksi vanhimmista Muumi-lisenssinhaltijoista. Tuotteeksi valittiin perinteinen puuvillainen t-paita, johon Rauhanmarssi-kuvitus on nyt painettu. Paitoja on tuotettu kertaluotoinen 10.000 kappaleen erä lasten ja aikuisten kokoluokissa. Merkittäväksi yhteistyökumppaniksi ja paitojen jakelijaksi lähti mukaan K-Citymarket – paidat tulevat myyntiin jokaiseen Suomen 81 K-Citymarketiin. Hankkeessa mukana olevat yritykset tekevät lahjoituksensa per tuotettu paita, eli tehtävä lahjoitus on kiinteä, eikä riipu myytyjen paitojen määrästä.

”K-Citymarket ja Martinex tekevät lahjoituksensa tuotettujen paitojen perusteella – tuemme UNICEFin tärkeää työtä täysin riippumatta paitojen menekistä. Rauhanmarssi-paita tekee erittäin ajankohtaista rauhansanomaa näkyväksi ja laajan kauppaverkostomme myötä rauhanviesti saapuu ikonisen kuvan myötä lukuisen suomalaisen saataville eri puolilla maata. Rauhanmarssi-paidalla tärkeä viesti välittyy ilman sanoja ja uskommekin, että sydäntälämmittävä Tove Janssonin kuvitus kommunikoi myös yli kielimuurien”, sanoo Hannele Åberg, Keskon käyttötavaroista vastaava osto- ja myyntijohtaja.

UNICEF ja Moomin Characters ovat tehneet yhteistyötä jo aiempina vuosikymmeninä ja UNICEF on mukana “A:sta Ö:hön Muumien matkassa” nimisessä hankkeessa, jonka tarkoituksena on Muumi-tarinoiden tenholla levittää lukemisen ja kirjoittamisen iloa. Viime vuodesta alkaen Muumit ovat näkyneet suomalaisten koululaisten UNICEF-kävelyiden materiaaleissa. Tove Jansson loi Rauhanmarssi-nimisen teoksen UNICEFille vuonna 1981. Taideteoksessa rauhan puolesta marssii laaja joukko rakastettuja Muumi-hahmoja Nuuskamuikkusesta Pikku Myyhyn. Kuvan ja hahmojen herkkä akvarelliväritys tekee niistä ainutlaatuisia ja erottuvia myös Muumi-kuvien joukossa.


“Meille ikonisen Rauhanmarssi-kuvituksen saaminen suuren yleisön saataville ja sitä kautta rauhanviestin aktivoiminen edelleen on lähellä sydäntä. Tove Janssonin rauhanviesti elää vahvana ja koskettaa kaikkia sukupolvia. Juuri nyt sillä on ihan erityisen iso merkitys toivon luojana”, pohtii tuotepäällikkö Marjo Suvanto Martinex Oy:stä ja kiittää kaikki projektiin mukaan tulleita organisaatioita.

Ukrainan sota uhkaa jopa 7,5 miljoonan lapsen elämää. Lapsia on kuollut, haavoittunut ja traumatisoitunut. UNICEF toimittaa Ukrainaan ja sen naapurimaihin hätäaputarvikkeita, kuten lääkkeitä ja terveydenhoitovälineitä, lasten talvivaatteita, hygieniapakkauksia sekä koulutarvikkeita ja varhaiskasvatuksen materiaaleja. UNICEFin psykososiaalisen tuen tiimit ja lastensuojelun hätäpuhelin auttavat konfliktin takia traumatisoituneita lapsia ja heidän perheitään. Pakolaisten reiteille naapurimaihin on perustettu lapsiystävällisiä tiloja, joissa perheet saavat apua ja yksin matkaavat tai perheestään eroon joutuneet lapset tunnistetaan ja huolehditaan heidän suojelustaan.

”Tove Janssonin UNICEFille tekemä kuvitus muistuttaa rauhan tärkeydestä. Yhdenkään lapsen ei pitäisi joutua sodan keskelle. Tilanne Ukrainassa on äärimmäisen vakava. UNICEF auttaa sotaa pakenemaan joutuneita ja sen keskelle jääneitä lapsia ja perheitä Ukrainassa”, sanoo Nina Stelander, yritysyhteistyön päällikkö Suomen UNICEFilta.

Lisätietoa:


Nina Stelander, yritysyhteistyöpäällikkö, Suomen UNICEF, +358 50 505 6467, nina.stelander@unicef.fi

 

Marjo Suvanto, tuotepäällikkö, Martinex Oy, +358 50 464 9710, marjo.suvanto@martinex.fi

 

K-Citymarket ja Martinex lahjoittavat 100.000 euroa Ukrainan lapsille ja perheille