Samettiset red velvet-kuppikakut


Ainekset:
· 2 kananmunaa
· 120 g pehmeää voita
· 1 rkl maitoa tai kermaa
· 3 dl vehnäjauhoja
· 2 dl sokeria
· 2 tl vaniljasokeria
· 1 tl leivinjauhetta
· reilu 1 tl punaista elintarvikeväriä
Kuorrute:
· 100 g pehmeää voita
· 200 g tomusokeria
· 100 g tuorejuustoa
Taikinan ohje:
1. Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi.
2. Lisää kananmunat yksitellen vaahdon joukkoon samalla vatkaten.
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään, ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon tai kerman kanssa.
4. Lisää taikinan joukkoon punainen elintarvikeväri ja sekoita tasaiseksi.
5. Sujauta muffinikuppeihin paperiset vuoat
6. Täytä muffinikupit maltillisesti taikinalla, jätä kohoamisvaraa
7. Paista 175° n. 15 min
8. Varmista kypsyys tikulla ja jäähdytä valmiit muffinit ritilän päällä
Pursotteen ohje:
1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää tuorejuusto vaahdon joukkoon.
3. Sekoita – jätä pehmeäksi
Viimeistely:
Koristele valmiit kuppikakut pursottamalla tai levittämällä kuorrutetta nuolijalla. Viimeistele juhlaan sopivalla tavalla värisokerilla, nompparelleilla, marjoilla tai karkeilla.
Säilytä viileässä.