Facebook Pixel

Samettiset red velvet-kuppikakut

 

Ainekset:

· 2 kananmunaa

· 120 g pehmeää voita

· 1 rkl maitoa tai kermaa

· 3 dl vehnäjauhoja

· 2 dl sokeria

· 2 tl vaniljasokeria

· 1 tl leivinjauhetta

· reilu 1 tl punaista elintarvikeväriä

Kuorrute:

· 100 g pehmeää voita

· 200 g tomusokeria

· 100 g tuorejuustoa

 

 

Taikinan ohje:

1. Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi.

2. Lisää kananmunat yksitellen vaahdon joukkoon samalla vatkaten.

3. Yhdistä kuivat aineet keskenään, ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon tai kerman kanssa.

4. Lisää taikinan joukkoon punainen elintarvikeväri ja sekoita tasaiseksi.

5. Sujauta muffinikuppeihin paperiset vuoat

6. Täytä muffinikupit maltillisesti taikinalla, jätä kohoamisvaraa

7. Paista 175° n. 15 min

8. Varmista kypsyys tikulla ja jäähdytä valmiit muffinit ritilän päällä

 

Pursotteen ohje:

1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää tuorejuusto vaahdon joukkoon.

3. Sekoita – jätä pehmeäksi

 

Viimeistely:

Koristele valmiit kuppikakut pursottamalla tai levittämällä kuorrutetta nuolijalla. Viimeistele juhlaan sopivalla tavalla värisokerilla, nompparelleilla, marjoilla tai karkeilla.

Säilytä viileässä.