Facebook Pixel

Sitruunainen jäädykekakku

 

Ainekset:

· 2 kananmunaa

· 100 g tuorejuustoa

· 2 dl kuohukermaa

· 1 dl sokeria

· 1 tl vaniljasokeria

· 1 liivatelehti

· kylmää vettä

· 1/2 sitruunan mehu

· 1/2 sitruunan kuori raastettuna

 

Ohje:

1. Aseta liivatelehti likoamaan kylmään veteen.

2. Valmistele sitruuna: pese se huolellisesti, raasta sen keltainen kuori ja purista mehu erillisiin astioihin.

3. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset erillisiin astioihin.

4. Yhdistä kananmunan keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri, sitruunaraaste sekä tuorejuusto. Vaahdota nämä napakaksi vaahdoksi (kulho 1).

5. Vaahdota kerma (kulho 2).

6. Yhdistä ja sekoita kulhojen 1 ja 2 vaahdot tasaiseksi.

7. Kuumenna sitruunamehu.

8. Puristele pehmenneestä liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja liuota huolellisesti sekoittaen kuumaan sitruunamehuun.

9. Yhdistä liivate ohuena ja tasaisena nauhana vaahdon joukkoon samalla huolellisesti sekoittaen.

10. Vaahdota kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi (kulho 3).

11. Kääntele valkuaisvaahto muiden ainesten joukkoon.

12. Täytä silikonivuoka kakkumassalla, peitä foliolla ja aseta pakkaseen vähintään neljän tunnin ajaksi (voi olla pakkasessa jopa koko yön yli).

13. Ota kakku pakastimesta 20-30 minuuttia ennen tarjoilua.

Tarjoile vadelmien kera ja nauti! <3