0
0,00 €

Viimeksi lisätyt

Ostoskorisi on tyhjä.

050 464 9770 asiakaspalvelu@martinex.fi
F3237288-B6FA-4D75-8F56-EE7DA34FFDEC Search

Product was successfully added to your shopping cart.

 

Martinex – perheyritys monessa polvessa

Risto Muinonen työskenteli pitkään Brion palveluksessa, mutta jo kotoa opittu yrittäjähenkisyys ja haave omasta yrityksestä eivät koskaan kadonneet mielestä. Lopulta ajatus oli kypsynyt riittävästi: yhdessä vaimonsa Tuula Muinosen kanssa Risto päätti tavoitella unelmaansa ja he perustivat Martinexin vuonna 1986.

Martinexin tarina alkoi lahja- ja taloustavaratuotteista, jotka ovat edelleen lähellä perustajien sydäntä. Tunnetut Iloleipuri-tuotteet kuuluvat edelleen Martinexin laajaan valikoimaan. Vuodet täynnä töitä ja pitkiä päiviä kannattivat, ja Martinex sai hiljalleen vankan jalansijan valmistajana ja tukkuliikkeenä. Myös Riston ja Tuulan lapset Riia ja Jenni kasvoivat kiinni yrittäjyyteen: he työskentelivät pienestä pitäen Martinexissa erilaisissa tehtävissä – yhdessä, perheenä. 

Vuosi 1992 oli Martinexin tarinalle merkityksellinen, sillä silloin alkoi yhteistyö Muumien kanssa. Tämä toi paljon lisää tunnettuutta ja töitä, ja Martinex kasvoikin räjähdysmäisesti. Töiden ja yrityksen kasvaessa perheen merkitys korostui entisestään, ja se toimi suurena voimavarana arjen pyörittämisessä.

Vuodet vierivät, ja jälleen oli muutosten aika: elokuussa 2001 Martinexin johtoon astui toinen sukupolvi, joka oli kasvanut kiinni Martinexiin ja tunsi sen kirjaimellisesti kuin omat taskunsa. Toimitusjohtajaksi nimitettiin Riia Sandström ja tuoteryhmäjohtajaksi Jenni Jalava.  

Vahvat näkemykset, ideat ja rohkeus yrityksen luotsaamisessa eteenpäin jatkuivat, ja vuonna 2003 Martinex osti tunnetun ja laadukkaan suomalaisen lautapelivalmistajan Pelikon koko peliliiketoiminnan. Lämmin yrityskulttuuri, tahto ja halu veivät Martinexia eteenpäin; yritys vahvistui ja kasvoi entisestään. Vuonna 2013 oli edessä ruotsalaisen lauta- ja korttipelivalmistajan Mindtwisterin sekä suomalaisen lasten kehittäviä korttipelejä tuottaneen Emmi-tuotteen osto sekä yhdistäminen jo ennestään laajaan Martinex-perheeseen. Vielä samana vuonna Martinex laajensi toimintaansa myös mobiilipelien maailmaan.

Kolmekymmentä vuotta vanha Martinex on nykyisin kansainvälinen yritys, jolla on vientiä Ruotsin lisäksi mm. muihin Pohjoismaihin, Englantiin ja Japaniin, yhteensä yli 50 maahan ympäri maailmaa. Yritys on luottoluokitukseltaan AAA-luokkaa, ja se on saavuttanut vankan jalansijan omalla toimialallaan. Martinex-perheessä työskentelee yli 40 henkilöä, ja Ruotsin sisaryhtiössä työntekijöitä on kolme.

Martinexin tarina on vielä kesken ja se menee koko ajan eteenpäin. Nykyisin Martinex on lahja- ja taloustavaroiden sekä tekstiilien ja leikkikalujen valmistaja, verkkokauppa ja tukkuliike. Suurin osa tuotteista suunnitellaan kotimaisuuteen panostaen Suomessa, ja ne myös valitaan ja valmistetaan lämmöllä ja ajatuksella – perinteistä kiinni pitäen, mutta samalla tulevaisuuteen tähystäen. Yrityksen uusin suuri askel on syksyllä 2016 avattu oma verkkokauppa kuluttaja-asiakkaille.

Martinex suunnittelee, valmistaa ja myy kauniita sekä toimivia tuotteita, jotka tekevät arjesta viihtyisämpää, helpompaa ja hauskempaa. Tuotteita Martinex-perheeltä sinun perheellesi.