Facebook Pixel

Terveisiä Muinosen perheeltä.

Martinex on suomalainen perheyritys, jonka esittelyä ei kannata aloittaa organisaatiojargonilla, vaan nimillä Risto, Tuula, Riia, Jenni ja Amanda. Isä, äiti, tyttäret ja tyttären tytär.  
 
Muinosen perheen yhteinen yritystarina alkaa vuodesta 1986, jolloin Risto ja Tuula päättivät ryhtyä taloustavarakauppiaiksi ja panostaa heti alusta asti vahvasti omaan tuotesuunnitteluun. Tinkimätöntä oli myös asenne – ei mennä koskaan sieltä, missä aita on matalin. 
 
Eikä menty. Ja sama asenne sekä tekeminen jatkuu vielä tänäänkin Riston, Riian, Jennin ja Amandan voimin. 

Kaiken ytimessä on omanlainen arki

Perheen ideana on alusta asti ollut tarjota ihmisille jotain, joka ei menetä merkitystään trendien heilahdellessa tai suhdanteiden vaihdellessa. Hyvää arkea. Kekseliäästi, vahvalla inhimillisellä leimalla.  
 
Uskallus tehdä asioita omalla tavalla on tehnyt Martinexista täydellisen kumppanin myös toiselle omaleimaiselle, yhteistyön voimaan luottavalle perheelle. Muumeille. Muinosten ja Moomin Charactersin yhteinen, menestyksekäs seikkailu on jatkunut 90-luvulta alkaen, ja jotain muumimaista on myös vuonna 2001 toimitusjohtajaksi siirtyneen Riian motossa: ”Olemme aina olleet rohkeasti erilainen. Ja niin tulemme aina olemaankin.” 

Kuluvalla vuosituhannella Martinex on kasvattanut brändiperhettään adoptoimalla siipiensä suojaan legendaarisen Aarikan ja lautapeleistään tunnetun Pelikon, joista jälkimmäistä luotsaa perheen nuorempi tytär, Jenni.  
 
Mutta mitä seuraavaksi?  

Arki näyttää. 

 

”Perheyritys on vähemmän yritys ja enemmän elämänmuoto. Mutta perheyrityksenkin pitää luottaa tekemiseensä ja pyrkiä kasvuun. Näin koko yhteiskunta voi paremmin.”  

-Risto Muinonen 

Mistä nimi Martinex?  

Totta tosiaan, tämä meinasi unohtua. Nimi viittaa vielä yhteen perheenjäseneen eli Riston isään, Marttiin, joka jo 50-luvulla lainasi etunimensä eräälle vientiyritykselleen. Nimi päätyi pian toviksi pöytälaatikkoon, mutta yhdessä tekemisen henki säilyi katkeamattomana sukupolvelta toiselle.