Facebook Pixel

Vastuullisuus. Sekin tehdään yhdessä.

 

Jos jotain olemme vuosikymmenten mittaisella matkallamme oppineet, niin sen, että hyvä arki on usein pienestä kiinni. Pienillä asioilla kun voi olla isojakin vaikutuksia – sinuun, minuun ja tähän kaikkeen mahtavuuteen ympärillämme. Siksi meillä on muutama pieni suuri periaate, joista emme tingi.

Tunnemme tuotteemme.

Ihan oikeasti, jokaista yksityiskohtaa myöten. Miksi tuote on suunniteltu? Missä se on valmistettu, mistä se on valmistettu, kuka sen on valmistanut? Ovathan valmistajan arvot kohdillaan? Millainen on tuotteen matka valmistajalta luoksemme? Vastaahan laatu varmasti odotuksia?

Koska tämä maailma ei kaipaa enää yhtään kertakäyttöistä tai epäeettistä asiaa, haluamme panostaa tuotteisiin, jotka kestävät tarkastelun ja ilahduttavat käyttäjäänsä vielä pitkään ostohetken jälkeenkin.

Suunnittelemme Suomessa.

Leijonanosa eli yli 80 % tuotteistamme suunnitellaan Suomessa. Miksi? Haluamme varmistua siitä, että jokaisella tuotteella on tarkoitus. Että se toimii, kestää ja ilahduttaa. On aina enemmän kuin hintansa arvoinen. Ei mitään vähäpätöisiä tavoitteita, tiedetään. Siksi kannamme mieluusti itse suunnitteluvastuun.

Niin ja entä ne loput 20 %? Samat periaatteet pätevät niihinkin – vähempi ei riitä. Onneksi on olemassa muitakin yhtä tinkimättömiä. Heidän suunnitteluunsa ja tuotteisiinsa voimme luottaa.

Työllistämme perhe- ja pienyrittäjiä.

Koska olemme noin 60 työntekijällämme itse maailman mittakaavassa pieni yritys, ymmärrämme kompaktin koon tuovan mukanaan inhimillisyyttä ja läpinäkyvyyttä. Mahdollisuuden kysyä, kuunnella ja keskustella. Hahmottaa koko tuotantoketju. Vierailla tehtaalla. Tutustua ihmisiin. Vaikuttaa asioihin. Mahdollistaa myös sikäläisille työntekijöille hyvä arki. Siksi suosimme kaikessa tuotannossamme perhe- ja pienyrityksiä.

Se ei ole aina se halvin tai helpoin vaihtoehto. Mutta se on mielestämme oikein.

Tuemme vaikeasti työllistyviä.

Vaikka työ on meille jokaiselle tärkeää, työllistyminen ei ole kaikille yhtä helppoa. Siksi haluamme auttaa tarjoamalla mielekkäitä tuotevalmistukseen liittyviä tehtäviä esimerkiksi erilaisille työkeskuksille ja Pelastusarmeijan asumispalveluyksikön asukkaille. Näissä työpajoissa valmistettiin viime vuonna huolella, innolla ja sydämellä lähes 30 000 yksittäistä tuotettamme.

Vaikkapa puisten Aarikka-korujen kokoaminen onnistuu tarvittaessa myös kotioloissa, ja on monelle mieluinen keino kartuttaa lisäansioita muun elämän ohessa. Talomme pisin kotityöura onkin jatkunut jo 34 vuotta.

Teemme jokaista tuotettamme käsityönä.

Koska inhimillisyys on meille tärkeää, haluamme, että jokaiseen tuotteeseemme jättää jälkensä ihan oikea ihminen. Siksi osa niistä syntyy alusta loppuun käsityönä, jotkut osittain. Mutta aina tarkkuudella, taidolla ja ammattiylpeydellä. Tunteella, johon kone ei kykene.

Esimerkiksi ikonisen Aarikan Pässin valmistukseen lukeutuu kymmenen eri käsityövaihetta. Pelkkiä tuotantotehokkuuksia tuijottavat voisivat moista kauhistua, mutta me olemme siitä pelkästään ylpeitä. Sielu ei synny liukuhihnalla.

Olemme lasten puolella.

Isoin vaikutus on pienillä. Heistä on kiinni huominen. Siksi tulemme aina olemaan lasten puolella. Tuemme lasten kulttuuria. Kehitämme pelejä ja leluja. Kannustamme, aktivoimme, kunnioitamme. Autamme rakentamaan taitoja, jotka kantavat läpi elämän. Kehkeilemme maailmaan lisää naurua pienille ja isoille. Yhdessä.

Tähän liittyy myös yksi tärkeä missio – tahdomme, että ruudun ulkopuolellakin on elämää. Ei siis ole sattumaa, että valikoimistamme löytyy poikkeuksellisen paljon ihan analogisia, kouriintuntuvia kortteja, paloja, noppia, nappuloita ja hahmoja.

Kasvatamme nuoria työelämään.

Monet yritykset ottavat riveihinsä harjoittelijoita ja kesätyöntekijöitä. Hyvä niin. Me suhtaudumme kuitenkin asiaan vielä astetta vakavammin kasvattamalla nuoria työelämään. Vähän kuin perhe, mutta työsellainen. Vähän enemmän se ehkä vaatii, mutta kokemuksemme mukaan se on myös molemmille osapuolille antoisampaa.

Vuosien varrella olemme saatelleet työelämään jo satoja nuoria, joista moni on iloksemme taloon jäänytkin. Mutta luvuilla kerskuminen sikseen. Tässäkin työssä uskomme enemmän laatuun kuin määrään.