Facebook Pixel

Rakastettu Muumitalo 30 vuotta

Jo kolmen vuosikymmenen ajan on rakastettu Muumitalo ilahduttanut lapsia. Martinexin alunperin Suomeen tuottama lelu on edelleen suosituimpia lastenlahjoja!   

Muumitalo lanseerattiin markkinoille vuoden 1992 joulusesonkiin Martinexin perustajan, isähahmon Risto Muinosen toimesta. Joulua varten Muumitaloja tuotiin 10 000 kappaletta myyntiin ja sen ajateltiinkin olevan varsin iso ja mahtava määrä uudelle tuotteelle, mutta toisin kävi! Ensimmäinen erä myytiin heti ensimmäisten päivien aikana loppuun ja olikin selvää, että Muumitaloja oli saatava lisää vielä samaan sesonkiin.

Martinexilla ei jääty pyörittelemään peukaloita, vaan päätettiin vuokrata kaksi Antonov-lentokonetta supersuosion saavuttaneen Muumitalon kuskaamiseksi Aasiasta Suomeen. Niiden avulla Muumitaloa saatiin lisää joulumarkkinoille vielä 16 000 kappaletta ja loppuvuoden aikana Muumitaloja myytiinkin kaikki 26 000 kappaletta.

“Muumitalosta tuli heti sen tultua markkinoille lasten ja lastenmielisten suosikki. Monessa perheessä se on matkannut sukupolvelta toiselle”, kertoo Riia Sandström, Martinex Oy:n toimitusjohtaja, jonka isä Risto Muinonen aikoinaan toi ensimmäiset Muumitalot Suomeen.   

“Muumitalo on siitä harvinainen lelu, että se on pysynyt lähes muuttumattomana 30 vuoden ajan, mikä on lelulle harvinaista. Lelujen tuotannossa käytettäviä muotteja olemme korjanneet neljä kertaa kuluman ja lelustandardien takia”, taustoittaa Sandström ja muistelee, että muotit maksoivat aikanaan miljoona markkaa kukin, joten aivan pienin perustein ei muotteja vaihdettu.   
  
Alkuperäisessä talossa hahmot olivat muuten värilliset ja se maksoi 295 markkaa vähittäiskaupassa. Juhlavuoden kunniaksi on Muumitalon pakkaukseen sujautettu mukaan yllätyshahmo - Mymmeli!  

“Ei Muumitaloa lukita yöksi, hei Muumit...”  

Muumipappa on suunnitellut ja rakentanut Muumitalon perheelleen omin käsin, ja hän on aikaansaannoksestaan hyvin ylpeä. Muumitalo onkin kestänyt myrskyt, tulvat ja maanjäristyksetkin, ja se on niin Muumiperheen kuin heidän ystäviensäkin turvasatama. Suosittu Muumitalo-lelu aukeaa niin, että sen huoneissa pystyy leikkimään, ihan samoissa kaikissa kerroksissa ja huoneissa kuin Tove Janssonin kirjojen Muumitarinoissa ja varsinaisessa Muumitalossakin. Muumitalossa lapsi pääsee kurkistamaan Muumien kodin saloihin ja leikkimään rakastetuilla hahmoilla sekä talon tarvikkeilla, jotka tulevat talon mukana.   
 
Talon mukana tulevat huonekalut sekä rakastetut hahmot: Muumimamma, Muumipappa, Muumipeikko, Niiskuneiti, Pikku Myy, Nuuskamuikkunen, Niisku, Nipsu ja Hemuli, jotka  nauttivat ihanien kesäjuhlien herkuista puutarhassa, kiipeilevät köysitikkaita pitkin, keinuvat pihalla ja kurkistelevat avautuvista ovista - nauttivat elämästä muumimaiseen tapaan.  
 
Talon saa kätevästi kiinni, ja sen ovessa on helppo lukitusmekanismi. Näin osat pysyvät helposti tallessa ja suojassa. Muumitalossa on myös kätevä kantokahva, joten sitä voi helposti liikutella paikasta toiseen. Muumitalo sopii yli kolmevuotiaiden lasten leikkeihin. 

Palapelileikkialusta Muumitalon ostajalle kaupan päälle!

Palapelileikkialusta on ihastuttava leikkimatto, joka kootaan isoista paloista. Leikkialustaan muodostuu Muumilaakso ylhäältäpäin katsottuna: ranta, metsät ja polut. Talven koittaessa voi alustan kääntää ylösalaisin, sillä toiselta puolelta löytyy kuva talvisesta Muumilaaksosta! Alustan mukana tulee myös Nuuskamuikkusen teltta ja nuotio. Tarjoamme nyt Muumitalon (84,90 € - 86,90 €) ostajalle Palapelileikkialustan (arvo 29,90€) kaupan päälle! Ostaessasi Muumitalon, vie myös palapelileikkialusta ostoskoriin. Näet kassalla palapelileikkialustan arvoa vastaavan alennuksen. Ole nopea ja varmista että saat omasi, sillä etu on voimassa niin kauan kun tuotetta on saatavilla.

Katosiko Muumipeikko, menikö Pikkumyy piiloon? Meiltä saat myös varaväet ja lisäosat muumileikkeihin